Данас обележавамо другу годишњицу почетка рада брзе пруге Београд – Нови Сад

У овом периоду, остварено је готово 41.000 полазака модерних, савремених возова у оба смера. У овај збир улазе Соко, али и Регио-Експрес и Регио путнички возови који свакодневно саобраћају на новој брзој прузи. Ове поласке користило је готово 7 милиона људи. Нашим возовима, путници су за две године прешли више од 3 милиона километара брзом пругом у оба смера.

Наведене бројке јасно сведоче да се корисници, када имају могућност сигурног, комфорног и брзог железничког превоза, веома радо и лако одлучују управо за овај вид путовања. Данас, линија Београд – Нови Сад спада у најтачније железничке линије у Европи.

Што се тиче воза Соко, током претходне две године је остварено готово 22.000 полазака између Београда и Новог Сада, а предности получасовног путовања Соколом између ова два града користило је више од три и по милиона путника.

За потребе модерног железничког путничког саобраћаја је развијена и апликација за онлајн куповину возних карата, за iOS и Android уређаје, коју активно користи преко 150 хиљада људи, што је чини једном од најпопуларнијих апликација на GooglePlay платформи у Србији, у категорији путовања.