Конкурс за доделу стипендија студенткињама докторских академских студија у области железнице

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Републике Србије, у оквиру Пројекта модернизације железничког сектора у Србији, објавило јавни позив за доделу студентских стипендија студенткињама докторских академских студија високошколских установа у Републици Србији за школску 2023/2024. годину.

Министарство је, у сарадњи са међународним партнерима, обезбедило средства за финансирање подршке особама женског пола, полазницама докторских студија из научних области, грана или дисциплина повезаних са железничким саобраћајем и транспортом, као додатак постојећим докторским програмима које финансирају универзитети, а у циљу стварања квалитетног кадра у сектору железнице и њиховог мотивисања за останак у истом, као и повећања броја студената женског пола уписаних на докторске академске студије у овој области.

Више детаља о јавном позиву можете пронаћи на следећој веб адреси: https://www.mgsi.gov.rs/cir/dokumenti/javni-poziv-za-dodelu-studentskih-stipendija-studentkinjama-doktorskih-akademskih-studija.