Menadžment

Ivan Bulajić

v. d. generalnog direktora

Vlada Republike Srbije je na sednici održanoj 16. juna imenovala Ivana Bulajića za vršioca dužnosti generalnog direktora Srbija voza.

Pre imenovanja za prvog čoveka kompanije Srbija voz, Bulajić je bio zaposlen u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture kao savetnik ministra Tomislava Momirovića za železnički sektor. Iskustvo je sticao u vođenju velikih timova, složenih projekata i procesa u zemlji i inostranstvu, radeći prvo kao konsultant u Banca Intesa SpA u Milanu, a zatim u Societe Generale banci u Srbiji.

Školovao se na Fakultetu za poslovne studije Univerziteta Aston u Velikoj Britaniji. Završio je master studije korporativnih finansija na prestižnoj poslovnoj školi SDA Bocconi u Italiji.

Odlično govori engleski i italijanski jezik.

Rođen je u Beogradu 1980. godine. Otac je troje dece.

Đorđe Prokić

Izvršni direktor za razvoj i zajedničke poslove

Od 2008. godine zaposlen je u Železnicama Srbije, gde je obavljao više odgovornih funkcija u oblasti finansija, razvoja i realizacije međunarodnih projekata. Od 2016. godine je deo tima Srbija Voz, na poziciji pomoćnika generalnog direktora za ekonomske poslove, a od februara 2021. godine obavlja funkciju izvršnog direktora za razvoj i zajedničke poslove.

Kao stipendista Evropske banke za obnovu i razvoj, završio je master studije na Univerzitetu Tor Vergata u Rimu, iz oblasti menadžmenta međunarodnih nabavki. Autor više naučnih radova u zemlji i inostranstvu iz oblasti ekonomske tranzicije.

Po zanimanju diplomirani ekonomista, tečno govori engleski jezik.

Rođen je u Gornjem Milanovcu 1984. godine, otac dvoje dece.

Zoran Puzović

Izvršni direktor za saobraćaj i komercijalne poslove

Zoran Puzović zaposlen je u „Srbija Vozu“ ad od osnivanja preduzeća 2015. godine, a funkciju izvršnog direktora za saobraćaj i komercijalne poslove obavlja od februara 2021. godine. Neophodno iskustvo u upravljanju velikim sistemima poput železnice stečeno je radom u Železnicama Srbije od 1995. godine, prvo kao inženjer vuče, a zatim na različitim rukovodećim pozicijama preduzeća od rukovodioca organizacione jedinice do pomoćnika generalnog direktora. Bio je učesnik i nosilac brojnih projekata vezanih za modernizaciju železnice.

Rođen je u Beogradu 1969. godine.

 Diplomirao je na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu i govori engleski jezik.