Менаџмент

Иван Булајић

в. д. генералног директора

Влада Републике Србије је на седници одржаној 16. јуна именовала Ивана Булајића за вршиоца дужности генералног директора Србија воза.

Пре именовања за првог човека компаније Србија воз, Булајић је био запослен у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре као саветник министра Томислава Момировића за железнички сектор. Искуство је стицао у вођењу великих тимова, сложених пројеката и процеса у земљи и иностранству, радећи прво као консултант у Банца Интеса СпА у Милану, а затим у Социете Генерале банци у Србији.

Школовао се на Факултету за пословне студије Универзитета Астон у Великој Британији. Завршио је мастер студије корпоративних финансија на престижној пословној школи SDA Bocconi у Италији.

Одлично говори енглески и италијански језик.

Рођен је у Београду 1980. године. Отац је троје деце.

Ђорђе Прокић

Извршни директор за развој и заједничке послове

Од 2008. године запослен је у Железницама Србије, где је обављао више одговорних функција у области финансија, развоја и реализације међународних пројеката. Од 2016. године је део тима Србија Воз, на позицији помоћника генералног директора за економске послове, а од фебруара 2021. године обавља функцију извршног директора за развој и заједничке послове.

Као стипендиста Европске банке за обнову и развој, завршио је мастер студије на Универзитету Тор Вергата у Риму, из области менаџмента међународних набавки. Аутор више научних радова у земљи и иностранству из области економске транзиције.

По занимању дипломирани економиста, течно говори енглески језик.

Рођен је у Горњем Милановцу 1984. године, отац двоје деце.

Зоран Пузовић

Извршни директор за саобраћај и комерцијалне послове

Зоран Пузовић запослен је у „Србија Возу“ ад од оснивања предузећа 2015. године, а функцију извршног директора за саобраћај и комерцијалне послове обавља од фебруара 2021. године. Неопходно искуство у управљању великим системима попут железнице стечено је радом у Железницама Србије од 1995. године, прво као инжењер вуче, а затим на различитим руководећим позицијама предузећа од руководиоца организационе јединице до помоћника генералног директора. Био је учесник и носилац бројних пројеката везаних за модернизацију железнице.

Рођен је у Београду 1969. године.

 Дипломирао је на Машинском факултету Универзитета у Београду и говори енглески језик.