Mihajlovićeva sa sindikatima železnice o boljim uslovima rada

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, razgovarala je danas sa predstavnicima reprezentativnih sindikata četiri državna železnička preduzeća o poboljšanju uslova rada i položaja zaposlenih na železnici.

“Železnica danas ne može da se poredi sa železnicom pre pet ili šest godina, i po tome koliko se ulaže u modernizaciju pruga i vozova, koliko su efikasna železnička preduzeća i to je nešto po čemu se ova Vlada razlikuje od svih predhodnih. Želimo da nam železnica bude još bolja i na tome moramo da radimo svi zajedno – država, poslovodstvo i sindikati, koji su naš partner u svemu što se radi na železnici. Važno je da radimo zajedno i na rešavanju problema radne snage, jer nije dovoljno da imamo rekonstruisane pruge i nove vozove, ako nemamo ljude, jer su srce železnice njeni zaposleni”, rekli Mihajlovićeva.

Glavne teme sastanka bile su poboljšanje materijalnog položaja zaposlenih na železnici, kroz naredne izmene kolektivnog ugovora, poboljšanje uslova rada i rešavanje problema deficita radne snage u pojedinim profilima na železnici.

Sastanku su, pored predstavnika sindikata, prisustvovali i v. d. generalnih direktora “Srbija voza” Jugoslav Jović, “Srbija karga” Dušan Garibović i “Železnica Srbije” a. d. Goran Adžić, kao i zamenik direktora “Infrastrukture železnice Srbije” Milan Maksimović.