Од 23. октобра поново саобраћа воз на релацији Суботица-Сегедин

Након осам година поново се успоставља железнички саобраћај између Суботице и Сегедина и први воз између ова два града путнике ће превести 23. октобра.

Цена возне карте биће 3,20 евра (у динарској противвредности), путовање ће трајати 80 минута и на путу од Суботице до Сегедина биће шест станица: Суботица јавна складишта, Палић, Хајдуково, Бачки Виногради, Хоргош и Реске.

Од ове јесени, грађани ће знатно брже прелазити границу познату по дугачким колонама возила и вишесатним чекањима, и путници ће пасошку контролу пролазити у железничкој композицији.

Поновним успостављањем саобраћаја на линији Суботица-Сегедин значајно ће се растеретити гранични прелаз Хоргош–Реске који је један од најоптерећенијих у Европи. Путници ће сигурно бити задовољни што ће након неколико година поново на располагању имати ову регионалну линију. Важна информација за путнике је да је у Суботици реч о привременој железничкој станици, јер се у склопу изградње брзе пруге Београд–Будимпешта реновира главна станична зграда. Док овај велики посао не буде завршен, компанија „Србија воз“ моли путнике за стрпљење и разумевање, јер ће у Суботици улазити и излазити из воза на станици „Теретна“, којa ће се наменски уредити за путнички саобраћај.

Биће направљен плато на овој теретној станици како би путници могли да се безбедно попну и сиђу са воза. До пуштања брзе пруге на релацији Београд – Будимпешта и завршетка реконструкције главне станичне зграде у Суботици, компаније „Србија воз“ и „Инфраструктура железнице Србије“ спроводе радове како би путници на располагању имали безбедну и одговарајућу инфраструктуру.

То подразумева постављање монтажних перона и путничке благајне у њиховој близини, и надстрешнице за путнике са клупама која ће их штитити од неповољних временских услова. Биће обезбеђени и тоалет и комуникација са најближом саобраћајницом, као и јасне ознаке саме станице и перона.

Дневно ћемо из Суботице ка Сегедину имати два поласка, један пре подне и један поподне.