Одлаже се почетак железничког саобраћаја на релацији Суботица-Сегедин

Иако најављено за 23. октобар, до даљег се одлаже поновно успостављање железничког саобраћаја између Суботице и Сегедина.

Разлог за одлагање ове дуго очекиване железничке везе између два погранична града је у томе што на мађарском делу пруге још увек нису у потпуности финализовани завршни радови и спроведена неопходна тестирања уређаја на самој прузи.

Иако су са наше стране границе у договореном року завршени сви потребни инфраструктурни радови и спроведена сва неопходна тестирања како би воз који тако дуго чекамо поново превозио путнике од Суботице до Сегедина, обавештавамо јавност и путнике да се почетак саобраћаја одлаже.

Компаније „Србија воз“ и „Инфраструктура железнице Србије“ предузеле су и радове на уређивању привремене железничке станице „Теретна“ у Суботици како би путници у понедељак могли да се возом запуте ка Сегедину, за шта међу грађанима Србије влада велико интересовање.

Снажно смо уверени да нећемо дуго чекати и да ће се већ у новембру успоставити железнички саобраћај на овој релацији. Сигурни смо и у брзину и стручност наших мађарских колега који посвећено и даноноћно раде на томе да сви технички и безбедносни услови буду испуњени како би воз поново повезао наша два погранична града. Путнике молимо за још мало стрпљења и разумевања.