Romantika

Muzejsko-turistički voz “Romantika” predstavljen je 1996. godine, sa ciljem da se u putničkom saobraćaju ljubiteljima železnice i turistima ponude atraktivna i romantična putovanja u sačuvanim i restauriranim garniturama voza iz tridesetih godina prošlog veka.

Kompozicije sadrže vagone I, II i III razreda i vagon restoran, koji pružaju nesvakidašnji doživljaj prilikom putovanja prizivajući duh starih vremena.

Voz saobraća vikendom, samo u letnjoj sezoni od aprila do oktobra, a polasci  se, po potrebi, usklađuju sa turističkim manifestacijama kao što su sajmovi, berbe grožđa, festivali, karnevali, sportske igre, itd., u gradovima širom Srbije.

Kapacitet voza je  450 putnika.

Voz “Romantika” može da se iznajmi za snimanje filmova, TV serija, spotova, reklama, ali i za individualna i grupna putovanja.

Cena zakupa zavisi od broja putnika, odabrane destinacije i sastava voza.

Takođe, moguće je posetiti i razledati voz.

Cena karte za obilazak  iznosi 300 dinara po osobi, za pojedinačne posete i 150 dinara po osobi, za grupne posete (minimum 10 osoba) i posete dece, učenika i studenata.

Individualne i grupne posete potrebno je najaviti minimum 48 sati ranije na mejl: prodaja@srbvoz.rs ili na broj telefona : +381 11 3616 811.

Radno vreme garaže za posete, koja se nalazi u Bulevaru Patrijarha Pavla 8a, je od 08-14 časova, radnim danima.