У новој Железничкој станици Београд центар одржана ревија „Воз је поново у моди“

Perwoll Fashion Week свечано је затворен ревијом ВОЗ ЈЕ ПОНОВО У МОДИ која нас је, у новоотвореном здању железничке станице Београд центар, провела кроз специфичан приказ историје српске железнице и моде, али и избор најбољих креација овог издања манифестације.

Ревија је реализована у сарадњи са компанијом „Србијавоз“, а публика је имала прилику да ужива у емотивном модном путовању и посебном амбијенту чије лепоте и функционалност тек откривају путници који у Београд стижу или га напуштају возом.

На самом почетку, овог јединственог модног путовања, дочаран је носталгични пресек моде и успомена из периода последњих 139 година од како воз саобраћа у нашој земљи. На писти су се низали модели који су дочарали епоху с краја 19. и почетка 20. века, затим двадесете и тридесете године прошлог века, период рата и обнове, као и шездесете и осамдесете године прошлог века, а избор ових историјских костима направио је наш познати костимограф Борис Чакширан.

Београд, 8. новембра 2023.- Модна ревија „Воз је поново у моди“ у организацији Belgrade fashion week-a (BFW) и компаније „Србијавоз“
ФОТО: ТАНЈУГ/ ВЛАДИМИР ШПОРЧИЋ

Као национална компанија за железнички превоз путника, ревијом „Воз је поново у моди“ са поносом истичемо да се путовање возом са стилом вратило у наше животе и да су возови постали поново популарни у Србији.

Током 2021. године превезли смо 2,77 милиона грађана, а до краја 2023. године очекујемо готово седам милиона путника, што представља повећање од чак 2,5 пута за само две године. Већи број путника не бележимо само на релацији Београд – Нови Сад, него и на свим реконструисаним линијама као што су Београд – Вршац или Београд – Ужице.

Данас је воз такође у моди, јер је друштвено одговорнији избор – сваки пут кад се одлучимо за вожњу возом уместо аутомобилом активно доприносимо очувању животне средине, смањењу емисије ЦО2 и решавању озбиљних еколошких изазова који нас данас окружују.

Србијавоз ће наставити да прати трендове у свом домену рада и да модернизује своје капацитете и пословање како бисмо грађанима понудили што боље корисничко искуство и што удобније и брже путовање.

Захваљујемо се Београдској недељи моде на организацији ове дивне ревије и на прилици да заједно прошетамо кроз историју српске железнице и моде у велелепном здању нове железничке станице Београд центар.

Београд, 8. новембра 2023.- Модна ревија „Воз је поново у моди“ у организацији Belgrade fashion week-a (BFW) и компаније „Србијавоз“ ФОТО: ТАНЈУГ/ ВЛАДИМИР ШПОРЧИЋ

Други део ревије, који нам је представио Best of Belgrade Fashion Week, отворили су победници конкурса Fashion Incubator by Perwoll. Овај традиционални сегмент програма недеље моде, део пројекта BFW Design Collectiva, који оснажује младе, талентоване дизајнере, подржан је од стране бренда Perwoll који годинама утиче на позитивне промене у свету моде, подразумевајући одржив приступ при конзумацији одеће, промовишући редизајн, рециклажу и обновљивост.

Част да затворе манифестацију, и нађу се међу одабранима, припала је, дизајнерима Драгани Огњеновић, Светлани Јаћовић, Невени Ивановић NEO Design, ЈСП Јелени и Светлани Проковић, Ирени Граховац, Бошко Јаковљевић бy Мартини Весто, Нини Миловић НИНАМИЛАН, Пеђи Нерићу, Будислави Кековић, Драгани Николајевић и Соњи Јоцић.

Свечаном затварању Perwoll Fashion Week-a присуствовао је велики број званица и јавних личности, међу којима је била и супруга председника Србије Тамара Вучић. ФОТО: ТАНЈУГ/ ВЛАДИМИР ШПОРЧИЋ