Србија није стала у време пандемије, радници хероји нашег друштва

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, проф. др Зорана Михајловић, обишла је данас заједно са председником Републике Србије Александром Вучићем радове на изградњи брзе пруге Београд-Будимпешта, на деоници од Старе Пазове до Новог Сада.

Михајловићева је тим поводом истакла да су градилишта на 11 највећих инфраструктурних пројеката радила све време епидемије, да је ангажовано више од 3.600 радника, те да су радови настављени и након Ускрса.

“Србија не сме да стане нити живот у Србији може да стане. И све време док смо се борили, као што се и даље боримо за животе и здравље људи, размишљамо о дану после. Огромну захвалност дугујемо свим радницима, истинским херојима у време епидемије, као и компанијама које, уважавајући све мере безбедности, нису престале да раде у овом тешком и изазовном времену за све”, изјавила је она.

Михајловићева је захвалила Руској Федерацији, НР Кини и Европској унији на помоћи и солидарности коју су показали према српском народу.

Председник Републике Александар Вучић истакао је да са српске стране неће бити кашњења у изградњи брзе пруге Београд-Бидимпешта и да ће се у октобру следеће године од Београда до Новог Сада путовати за 25 минута.

Обиласку радова присуствовао је и амбасадор Руске Федерације у Републици Србији, Александар Боцан Харченко, који је захвалио председнику, Влади Србије и потпредседници Михајловић на најбољој сарадњи и подршци у реализацији овог пројекта, и додао да ће изградња ове брзе пруге бити завршена на време.

Модернизација и изградња пруге Стара Пазова – Нови Сад (40,4 км), за брзине до 200 км/х, укључујући и изградњу тунела и вијадукта Чортановци, део су пројекта изградње пруге за велике брзине између Београда и Будимпеште.

Радове изводи руска компанија „РЖД Интернешенел“, а пројекат се финансира из руског кредита за модернизацију српских железница.

Обилазак тунела и вијадукта Цортановци Зорана Михајловиц Александар Вуциц Александар Боцан Харценко